nieuws
2019
De Maaskantdialogen #4
Dirk Sijmons en Diederik Samsom

12 juni 2019, Hoofdpostkantoor, Rotterdam

In 2018 was het 40 jaar geleden dat de eerste Grote Rotterdam-Maaskantprijs werd uitgereikt, een prijs voor personen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de culturele beleving van architectuur of landschapsinrichting. Voor deze gelegenheid organiseert Stichting Rotterdam-Maaskant een reeks dialogen over architectuur als publieke zaak en de grote ruimtelijke opgaven van deze tijd.

Energie en Ruimte

In Maaskant Dialoog #4 gaan landschapsarchitect Dirk Sijmons en klimaat- en energie-expert Diederik Samsom in gesprek over de betekenis van de energietransitie voor stad en landschap. Wat is de ruimtelijke weerslag van het duurzaam opwekken van onze energie? Hoe kunnen we de energietransitie stevig integreren in het omgevingsbeleid? Hoe creëren we draagvlak voor de vergroening van de samenleving? En welke taak is er voor ruimtelijk ontwerpers, planners en de politiek?

De vierde Maaskant Dialoog wordt ingeleid door Michelle Provoost (Independent School for The City) en gemodereerd door Thijs Barendse (De Dépendance). Dit programma maakt onderdeel uit van de Rotterdam Architectuur Maand en wordt mogelijk gemaakt door Stichting Rotterdam-Maaskant en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

Diederik Samsom is zelfstandig adviseur op het gebied van energie, commissaris bij staatsenergiebedrijf EBN en voorzitter van de Klimaattafel Gebouwde Omgeving. Van 2012 tot 2016 was hij politiek leider en fractievoorzitter van de PvdA.

Dirk Sijmons is landschapsarchitect, curator van de Internationale Architectuur Biënnale 2014 Urban by Nature, emeritus-hoogleraar Landschapsarchitectuur aan de TU Delft en adviseur van H+N+S Landschapsarchitecten. In 2002 ontving hij de Grote Maaskantprijs.


tijd 20:00 uur (inloop vanaf 19:30 uur)
locatie POST Podium, het voormalige postkantoor aan Coolsingel 42
tickets € 10 regulier | € 6 studenten | https://dedependance.stager.nl/web/tickets/324822